Houtkabouters kleinschalige kinderopvang

Kinderopvangtoeslag

De Houtkabouters is ingeschreven bij diverse gastouderbemiddelingsbureau's en het landelijk register kinderopvang.
Ik ben als gastouder volledig gediplomeerd en in bezit van alle benodigde papieren. Je hebt bij ons daarom recht op de Kinderopvangtoeslag, je kunt hier uitrekenen op welk bedrag je recht hebt: belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen

Wil je aanspraak maken op de KOT, dan ben je verplicht een bemiddelingsbureau in te schakelen. Ik werk met Kidsmatch, De Boshoeve en Viaviela. Zij hanteren verschillende tarieven. Varierend van 30 euro tot 75 euro per maand, afhankelijk van het aantal uren wat je afneemt. Je kiest zelf het bureau dat bij je past.

Een bemiddelingsbureau, heeft een kassiersfunctie, maar zij zorgen ook voor de jaarlijkse controles RIE. (Risico Inventarisatie & Evaluatie)

Kosten Houtkabouters

Bij de Houtkabouters neem je een minimaal aantal uren per dag af. De zogenaamde contracturen. Dit is standaard 10 uur per dag. De kosten per uur zijn 5,75 of 6,00 euro. De meeste ouders hebben dit aantal uren ook wel nodig. Zijn de dagen toch langer dan maken we andere afspraken. Wil je graag BSO? Dan maken we een contract op maat.

Uurtarief van 5,75 euro is inclusief gebruik van knutselmateriaal.

Uurtarief van 6,00 euro is inclusief gebruik van knutselmateriaal en maaltijden en tussendoortjes.

Speciale voeding zoals flesvoeding, dieetvoeding e.a. moet altijd meegegeven worden. Ook luiers en billendoekjes moet je zelf meegeven.

Wil je je kind tijdelijk bij ons plaatsen? Bijvoorbeeld omdat je eigen gastouder ziek is of op vakantie? Dan hanteer ik in de meeste gevallen de afspraken die tussen jou en deze gastouder bestaan. Dit bespreken we tijdens de intake.

Wil je een tijdelijk contract, dan gelden de tarieven zoals bovengenoemd.

Een flexibel contract is mogelijk indien er genoeg ruimte is om tegemoet te komen aan deze wens. Dit betekent dat ik moet kijken naar de regels voor het toegestaan aantal op te vangen kinderen per dag.
Flexibele contracten werken ook met contracturen. Je spreekt dan het aantal dagen af dat het dichtst bij het aantal werkelijk af te nemen dagen komt. Mocht er een keer een extra dag nodig zijn, dan declareer ik die bovenop de contracturen, de contracturen zijn wel altijd de minimaal af te nemen uren. Blijken er structureel meer dagen nodig te zijn dan passen we het contract officieel aan.