Houtkabouters kleinschalige kinderopvang

De opvang

De Houtkabouters is een kleinschalige ecologische kinderopvang die is gevestigd te Haarlem nabij het stadsbos de Haarlemmerhout en kinderboerderij de Houthoeve en circa 10 minuten fietsen van het centrum.

De Houtkabouters is een kinderopvang die werkt met attachment parenting. Er is vrijheid, rust, ruimte voor creativiteit en er wordt veel buiten gespeeld. We houden van bos en strand, maar gaan ook graag met de trein naar musea. De opvang vind plaats bij de gastouder thuis en in de leefomgeving die daar bij hoort (strand, bos, musea ea). De opvang is voor kinderen 0-12 jaar. Er zijn op een dag meestal 2-3 kinderen tegelijk aanwezig (incl eigen kinderen). We bieden zowel kinderopvang als BSO.

Bij de Houtkabouters zijn we bewust bezig met de natuur. Er wordt biologisch gegeten, we maken schoon met ecologische schoonmaakmiddelen en ons speelgoed is gifvrij.

De dagen zijn in de zomertijd gevuld met uitjes naar het strand, bos of duinen, samen met andere kinderen of met ons eigen groepje en in de wintertijd, met knutselen, jaarfeesten vieren en afspraken met andere kinderen.

Wanneer er meer dan 2 of 3 kinderen in huis zijn of er is een baby in de groep zullen we onze tijd thuis doorbrengen. In de zomermaanden staan de voor- en achterdeur open en kunnen kinderen vrij naar buiten in een afgesloten tuin.

 

De Houtkabouters is geopend van 7.00 tot 18.00 op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

De opvang

Contactinformatie


De Houtkabouters
Kleinschalige ecologische kinderopvang
Bos en Vaartwijk, Haarlem
Email: info@houtkabouters.nl
Telefoon: 06-28379185