Algemene voorwaarden

Bedrijfsnaam: Houtkabouters
Adres: Bosch en Vaartstraat 32, 2012 LH Haarlem
E-mail: info@houtkabouters.nl
Telefoonnummer: 0628379185
KvK: 50238809
BTW-nummer: NL001448802B80

1. Algemeen

1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes, overeenkomsten, leveringen en diensten van Houtkabouters, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen.

1.2 Door het plaatsen van een bestelling of het aangaan van een overeenkomst met Houtkabouters, accepteert de klant deze algemene voorwaarden.

2. Offertes en Aanbiedingen

2.1 Alle offertes en aanbiedingen van Houtkabouters zijn vrijblijvend, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen.

2.2 Een offerte of aanbieding is geldig gedurende de in de offerte vermelde termijn. Indien geen termijn is vermeld, geldt een termijn van 30 dagen.

3. Overeenkomsten

3.1 Een overeenkomst komt tot stand op het moment dat Houtkabouters de door de klant ondertekende offerte of orderbevestiging heeft ontvangen of op het moment dat Houtkabouters de bestelling van de klant schriftelijk bevestigt.

3.2 Wijzigingen in de overeenkomst zijn alleen geldig indien deze schriftelijk zijn overeengekomen.

4. Prijzen en Betaling

4.1 Alle prijzen zijn in euro’s en inclusief BTW, tenzij anders vermeld.

4.2 Indien de klant niet tijdig betaalt, is Houtkabouters gerechtigd wettelijke rente en incassokosten in rekening te brengen.

5. Levering en Levertijd

5.1 Levering vindt plaats op het door de klant opgegeven adres.

5.2 Opgegeven levertijden zijn indicatief en kunnen niet leiden tot schadevergoeding of ontbinding van de overeenkomst indien overschreden.

6. Reclames en Garantie

6.1 De klant dient de geleverde producten onmiddellijk na ontvangst te inspecteren. Eventuele gebreken dienen binnen 7 dagen na levering schriftelijk aan Houtkabouters te worden gemeld.

6.2 Houtkabouters biedt een garantie op de geleverde producten conform de wettelijke bepalingen.

7. Aansprakelijkheid

7.1 Houtkabouters is niet aansprakelijk voor indirecte schade, waaronder begrepen gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparingen en schade door bedrijfsstagnatie.

7.2 De aansprakelijkheid van Houtkabouters is beperkt tot het bedrag dat door de verzekeraar van Houtkabouters wordt uitgekeerd. Indien de verzekeraar niet uitkeert, is de aansprakelijkheid beperkt tot het factuurbedrag van de betreffende overeenkomst.

8. Overmacht

8.1 In geval van overmacht is Houtkabouters gerechtigd de uitvoering van de overeenkomst op te schorten of de overeenkomst te ontbinden zonder dat Houtkabouters gehouden is tot enige schadevergoeding.

8.2 Onder overmacht wordt verstaan elke van de wil van Houtkabouters onafhankelijke omstandigheid die de nakoming van de overeenkomst blijvend of tijdelijk verhindert.

9. Intellectuele Eigendom

9.1 Alle intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de producten en diensten van Houtkabouters berusten bij Houtkabouters.

9.2 Het is de klant niet toegestaan om zonder schriftelijke toestemming van Houtkabouters gebruik te maken van deze intellectuele eigendomsrechten.

10. Toepasselijk Recht en Geschillen

10.1 Op alle rechtsbetrekkingen waarbij Houtkabouters partij is, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.

10.2 Alle geschillen voortvloeiende uit of verband houdende met de overeenkomst zullen worden voorgelegd aan de bevoegde rechter in het arrondissement waar Houtkabouters is gevestigd.

11. Slotbepalingen

11.1 Indien een bepaling van deze algemene voorwaarden nietig of vernietigbaar is, blijven de overige bepalingen onverminderd van kracht. Houtkabouters en de klant zullen in overleg treden om een nieuwe bepaling overeen te komen die zo veel mogelijk recht doet aan de strekking van de nietige of vernietigde bepaling.

11.2 Houtkabouters is te allen tijde gerechtigd deze algemene voorwaarden te wijzigen. Wijzigingen treden in werking op het aangekondigde tijdstip. Indien geen tijdstip is aangegeven, treden wijzigingen jegens de klant in werking zodra hem de wijziging is medegedeeld.


Voor vragen of meer informatie kunt u contact met ons opnemen via info@houtkabouters.nl of 0628379185